Antras šūšanas skola. 3.daļa

Manā rīcībā ir vēl dažas interesantas lietas, kuras uzzināju no savas draudzenes Antras, vienu svētdienas daļu veltot šujmašīnas operāciju iepazīšanai.

Šoreiz nedaudz par dažādajiem dūrienu veidiem, kurus piedāvā mūsu šujmašīnas. Kā izrādās, tie visi nav domāti tikai smukumam un mūsu fantāzijas lidojumam, bet arī kādiem konkrētiem mērķiem.

Parastajā dūrienu režīmā šujam parastus, neelastīgus audumus. S1 izmantojams elastīgu, trikotāžas audumu šūšanai.

Tātad te vēlreiz, piemēram, manas mašīnas dūrienu apzīmējumi parastajiem audumiem un elastīgajiem audumiem.



Antra parādīja, kā var viegli un ātri piešūt parasto gumiju. Lietojam parasto pēdiņu un dūrienu D. Savilkums veidojas pats.


Apakšmalu svārkiem u.c. var viegli piešūt ar mašīnu, tikai, manuprāt, vajadzīgas zināmas iemaņas. Apstrādā maliņu ar overloka dūrienu S1 G, nogludina maliņu un piešuj ar parasto F.




Šī operācija ir parādīta arī šujmašīnas pamācībā.

S1 dūrienu H lietojam trikotāžas audumiem, lai vienlaicīgi gan sašūtu, gan apstrādātu maliņu. S1 dūrienu īpatnība ir tāda, ka audums un dūriens saglabā savu elastību.


Uzmanību!!! To es biju palaidusi garām! Elastīgo audumu un trikotāžas šūšanai ir paredzētas arī speciālas adatas! Veikalā var tieši tā arī jautāt- adatu elastīgu audumu šūšanai. Adatiņa būs ar dzeltenu galiņu. Pati esmu pārliecinājusies, ka šujot trikotāžu ar parasto adatu, audums tiek sabojāts. Sākumā liekas, ka viss ir ok, bet pēc kāda laika izrādās, ka parastā adata ir it ka pārcirtusi diegu un audums vienkārši saplīst, tā man bieži gadījās, ka pie bērnu biksēm šuvu ar zig zag dūrienu kādas uzšuves.

Ielāpu tehnikām, pečvorkam visbiežāk izmanot savienojuma dūrienus- parasto I vai S1 I vai H.


Paldies Antrai par interesanto informāciju!

Nākamajā un droši vien noslēdzošajā daļā skatīsimies kā jāpiešuj pogu, jāiešuj parasto rāvējslēdzēju un jostiņu.

Komentāri

Inese teica…
paldies, Aija :)
Cik tomēr esmu aprobežota, jo šis viss man ir tik nezināms :(, laikam jau arī jāatvēl kāds laiciņš šujmašīnas iepazīšanai, izskatās, ka tas dikti atvieglo dzīvi...
Aija Elliņa teica…
Jā, Inese, varbūt ir lietas, kas nav vajadzīgas ikdienā, bet dažas tiešām labi noder! :)

Inese, Tev ir sanākušas ļoti ļoti skaistas zeķītes meitiņai, īsts meistardarbs! Tikai mans jaunais mobilais internets neparko nelaiž mani Tavos komentāros! tad nu rakstu šeit! :) Varbūt redzēsi! :)
Aija Elliņa teica…
Te vēl var apskatīt kā Alisa Burke darbojas ar brīvās izšūšanas pēdiņu, viņai tā ir ļoti iecienīta- http://alisaburke.blogspot.com/2010/11/whimsical-felt-slippers-tutorial.html
Bet nu pie tās ir jāpiešaujas mazliet... Bet nekas traģisks, katrs var apgūt! :)
Irēna teica…
jā, iespaidīgi...
Inese teica…
paldies, Aija, uz meistardarbu gan nepretendēju, bet zeķītes sanākušas tā tīri neko :)
Kaut kā man blogs pēdējās dienās niķojas :(, bet nekādi nesaprotu, vai varu ko ietekmēt, lai tas tā nedara... Reizēm liekas, ka tas dzīvo savu atsevišķu dzīvi
Aija Elliņa teica…
nu tie ir blogger.com jociņi, gan pāries! :)