Uzlaboti drēbju pakaramie

Vasara turpinās. Turpinās arī manas izturības pārbaude. Nupat jau šķiet, ka es būtu gatava braukt ceļojumā uz ... Grenlandi, lai tikai izjustu kādu vēsumiņu.

Protams, priecājos par visiem tiem, kas prot izbaudīt šādu laiku un jūtas beidzot laimīgi :).

Tā kā manas darbaspējas līdzinās nullei un rokdarbu jomā šonedēļ ir tapis tikai punčainais zvēriņš Žanis un iesākta viena soma, par kuras tapšanu noteikti pastāstīšu citreiz, tad šodien atcerēšos, kā var uztaisīt skaistus drēbju pakaramos, kas tapuši šoziem. Ideja bija publicēta kādā 2009.gada žurnāla Ievas Māja numurā un darba autore bija Antra Žīgure. Tā kā mani vecāki tieši tajā laikā pārcēlās uz jaunu dzīvesvietu, nolēmu, ka tā būtu laba dāvaniņa viņu jaunajai garderobes istabai. Viekārši metāla pakaramie bija sakrājušies no tiem laikiem, kad strādāju birojā un regulāri nesu savus darba uzvalciņus uz ķīmisko tīrītavu.

Vajadzēs-
1) metāla pakaramos,
2) sinteponu,
3) atlasa vai trikotāžas vai citu audumu atgriezumus,
4) atlasa, organzas u.c lentītes,
5) šķēres, diegus, adatiņas,
6) šujmašīnu (var, protams, vīlītes nošūt arī ar rokām).

DARĪJU TĀ

Nogriezu apmēram 10 cm platu sintepona lenti un aptinu ap pakaramo pleciņiem tā, lai viss pakaramais ir nopolsterēts. Galiņu piešuvu, lai nejūk ārā.

Uzpolsterēto pakaramo noliku uz papīra un apzīmēju vienu pusi- vienu pleciņu, iegūstot piegrieztni. Katram pakaramajam būs nepieciešamas četras šādas detaļas.

Tālāk izgriezu detaļas no izvēlētā auduma, atstājot 1 cm platu maliņu un no kreisās puses sašuvu kopā.

Gatavās detaļas izgriezu uz labo pusi un uzmaucu uz iepriekš nopolsterētā pakaramā. Nesašūto maliņu, kas ir centrā pie pakaramā roktura, sašuvu kopā ar rokām ar neredzamu dūrienu.

Lai noslēptu radušos vīli, ap pakaramo sēju dažādas atlasa lentītes. Arī šeit var ļaut vaļu fantāzijai un rotāt jauno pakaramo pēc sirds patikas.

Komentāri

Unknown teica…
Paldies, šie pakaramie pieder man, izskatās ļoti jauki un varētu teikt dekoratīvi.
Anonīms teica…
Vienmēr ir patikuši šādi pakaramie. Arī tagad skatos un domāju - cik tie skaisti. Ļoti jauka dāvana.
Aija Elliņa teica…
Paldies. Un galvenais, ka tos uztaisīt tiešām ir ātri un viegli! :)
Antra teica…
Var redzēt, ka šī vasara Tev ir galīgi līdz brošai! Šo ziņu esi ievietojusi 5:48!!! Tas pat man ir par agru :P Pamodos 12 minūtes velāk ;)
Aija Elliņa teica…
Vai, nē, nē, tik traki ar mani nav, te kaut kas ar tiem pulksteņiem nav kārtībā :) :) :) Jāsaregulē, citādi tiešām izskatās dīvaini...
Irēna teica…
nu šie arī jauki! man arī viens tāds ir tapis...es ceļos vēl agrāk, jo 5. stāva jumts ...karstā vasarā...
Aija Elliņa teica…
Dzirdēju vienu celtniecības firmas pārstāvi, kas stāstīja, ka sāk tagad strādāt 4.00 no rīta un laikam līdz kādiem 9.00 strādā un tad atsāk 17.00 :) :) :) Prātīgi!
Antra teica…
Tas ir ļoti prātīgi un tā vajadzētu rīkoties VISIEM!!! Es savus īrniekus apkalpotu arī labprāt no 4-10 :D Nu labi līdz 11 ;) ... ebt vispār... laikam jau te bija jāsajūsminās par skaistajiem pleciņiem... tie tiešām ir burvīgi ;) BEt... šobrīd manuprāt tiem ir par karstu... tādi saģērbti sintaponā :P
Aija Elliņa teica…
Galvenais, ka ir pamats diskusijai! :) :) Kāda starpība par pleciņiem vai karstumu! :) :)